Vymenia divinu za kameň?

02.01.2019 00:00

Ďalší rok sa s rokom zišiel a nám neostáva len sa s chuťou pustiť do plnenia nových predsavzatí, úloh spojených s radosťou prežitými chvíľami v našom revíri.

Na úvod uvádzame, že v našom poľovníckom  spolku došlo k zmene na funkcii predsedu. K jeho zvoleniu a s prianím veľa síl do ďalšieho obdobia, mu úprimne gratulujeme.  

Ako ste sa mali možnosť dozvedieť z posledných novín Obce Podbiel, poľovníci poľovníckeho zduženia priznali po dlhej dobe porážku. Hoci sa celý rok tvárili, že im stále patrí právo poľovať, nebolo tomu tak. Práve času v prírode však značná časť venovala menej, posledným výkrikom do tmy bolo minutie sena pred Vianocami z humna patriacemu štátnym lesom či „súkromného senníka“ /ako uviedli vo svojom článku pozn. autora/. Čo na to povedať?  

Na záver uvádzame, že sme sa s členmi PZ chceli dohodnúť na spolupráci za spoločného konsenzu, tak aby priority skutočného poľovníctva boli zachované. Prioritou bolo umožniť poľovať, každému občanovi Podbiela.  Naša výzva ostala bez odozvy. 

Ako sa však vraví, kde sa dvaja bijú vyhráva vlastník. Pokiaľ teda PZ Senková zvolá nové valné zhromaždenie vlastníkov poľovných pozemkov,  navrhneme cenu za užívanie hektára vo výške min. 3,-€ a zároveň sa zasadíme o to, aby celkový príjem vlastníka za hektár poľnohospodárskych  bol vo výške od 30,-€ ročne.

Čakali sme, že sa poučia. Však nenadarmo sa hovorí, že nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky. Tu skôr platí, aj keby tam voda vrela a obarím si nohy, tak druhý raz skočím šípku.  Mnohí z Vás sa stali svedkami, že ich členovia združenia zase obchádzajú a drankajú podpísať plné moci. Odporúčame vlastníkom, aby si dôkladne preštudovali obsah plnej moci, ktorú podpisujú alebo sa radšej osobne zúčastnili úkonu, na ktorý je určená. Len tak si môžu overiť či ich zástupcovia skutočne hája ich záujmy. Ťažko si je predstaviť, aby splnomocnený poľovník bez vzťahu k vlastníctvu pozemku, bude hájiť záujmy vlastníka. Sami viete či ste doteraz mali a aj koľko vyplatené.

V prípade ak máte záujem, budeme Vás na tomto zhromaždení zastupovať, pričom plné moci nám môžete doručiť do nášho sídla alebo našim členom.