Melú členovia PZ z posledného?

04.04.2019 15:02

Podľa prezentovaného sčítania zveri divinu z mrazničiek určite.  Tá tam začína nepochybne chýbať. Ako vidno z predloženého stavu sčítanej zveri, môžeme len konštatovať, že „papier znesie“.  

Snaha silou mocou navýšiť odstrel takmer všetkých druhov zveri nie je u nich nová, na tento pokus sme poukazovali už predtým ako im bolo zakázané následne loviť zver úplne. To však bolo ako sme už viackrát uviedli pre nezákonný postup správneho orgánu.

Práve za sčítaním zveri sa skrýva schválenie odstrelu zveri na každú sezónu. Už na prvý pohľad je jasné, že spočítať zver v revíri reálne nie je možné aj keby boli na sčítanie prizvaní všetci členovia. To sa však dlhšie nerobí. Výsledky sa následne upravujú, čo nepopiera ani samotný autor článku.

V prílohe je  uvedená tabuľka č.1 z  výhľadového plánu poľovníckeho hospodárenia spracovanej dlhoročným skúseným lesníkom Ing. Veselým. Je zrejmé, že súčasní „odborníci“ z PZ zavádzajú verejnosť o súčasnom nadmernom počte zveri a  ňou spôsobovaných škodách. Poľovníci PZ totiž za desať rokov celkovo neplnili  naplánovaný odstrel jelenej zveri. Rovnako je to so škodami, však poľnohospodárske plodiny sa pestujú už len v záhradkách, teda aké škody?

V ďalšej tabuľke /tabuľkovej časti/ je tabuľkový prehľad za jednotlivé roky. Môžete sa dočítať, že od roku 2005 do r. 2014 stúpol  kmeňový stav z 15ks na 24ks teda o 9 ks. Podľa posledného „sčítania mal byť pred úpravou 70 ks a po nej 52!  Nárast za menej ako polovicu o 28ks teda 116%.  A to je len u jelenej zveri.

Takže nový pán hospodár ako vysvetlíte tento stav, čo nemá nič spoločné so skutočným ročným prírastkom? Je pravda, že Ing. Veselý rád na členských schôdzach zvýšil hlas ale netreba všetkých i iným hoci možno správnym názorom, nazvať krikľúňmi.

Netreba byť ani Derrickom, aby človek prišiel na skutočný zámer stavov uvedených v štatistikách PZ. Skutočný Derrick mal na rozdiel toho v Podbieli nielen na hlave ale čo to aj v nej.