Bilancujeme časť 2.

26.02.2018 09:21

V nadväznosti na predchádzajúci článok o realizácii opatrení v Poľovnom revíri Podbiel a poľovnom hospodárení v ňom prinášame aj pokračovanie v podobe plnenia odstrelu nielen v tomto revíri ale aj plnení odstrelu v rámci celého okresu Tvrdošín. Štatistiky sú v prílohe článku.

Celkovo sa dá na plnenie odstrelu považovať na realizovaný v súlade s plánmi lovov a chovov jednotlivých organizácií. V takmer každom revíri došlo ku žiadostiam  o navýšenie odstrelu diviačej zveri, ktorý bol schválený a podľa štatistík aj  realizovaný.

Neostalo však bez povšimnutia, zle vypísané výkazy v PR Trstená a Tvrdošín, čo sa týka srnčej a diviačej zveri. V našom poľovnom revíri nebol vykázaný úhyn jeleňa I. vekovej kategórie a následne sporne realizovaný ďalší odstrel. Rovnako v poľovnom revíri v Nižnej pravdepodobne nebol vykázaný úhyn srnca, kde nájdená hlava bola odovzdaná predsedovi združenia a následne mala byť ďalšia nájdená pohodená v katastri obce. Je možné, že však išlo o trofej z riadne odstreleného kusa, čo sa dozvieme na výstave v Habovke.

 

odstrel 2017.pdf (2711364)