Poľovnícky ples

19.12.2017 21:20

No je to vtip, aspoň zatiaľ. Poľovnícke združenie Senková Podbiel  po niekoľkých neveľmi úspešných pokusoch s poriadaním poľovníckych zábav  oznámilo, že koncom januára 2018 usporiada ples. Hoci na poslednej zábave, ktorá sa uskutočnila po niekoľkých zrušených termínoch minulý rok, dali hosťom do tomboly týždeň starú srnu a kačice z Poľska,  postavili latku naoko o niečo vyššie. 

V tomto konaní sa nedá nevšimnúť, že zase ide o liečenie ega spôsobom „však keď to dokázali v minulosti oni dokážeme to aj my“.  Len v minulosti  bol poľovnícky ples v Podbieli pojem a účasť na ňom cťou, nie zárobkovou záležitosťou.

Ples by nemal byť dôvodom  na zaplátanie deravého rozpočtu združenia,  práve takáto akcia môže združenie naopak finančne zadlžiť.  Samozrejme sa o finančný výsledok a vyúčtovanie budeme v budúcnosti zaujímať  aj ako  členovia.  Stanovená cena vstupného  pre platiacich návštevníkov nie je malá, kde navyše nás čaká široko-ďaleko známy ples Obce Podbiel, ktorý sa uskutoční len dva týždne na to. Ten nesklame či už programom, úrovňou a v neposlednom rade bohatou tombolou.  Každý si uvedomuje, že kladný výsledok  pre samotných organizátorov spôsobí účasť hostí, nie samotných  členov a sponzorov prípadne iných pozvaných účastníkov.

 

Nuž keď v minulosti bežal vtip :

Ako dokážete zdvojnásobiť cenu trabanta? Natankovať ho.

 

Aktuálny môže byť takýto:

Ako zdvojnásobiť účasť platiacich hostí na poľovníckom plese? Objednať si dva stoly.