Prečo máme v schránkach zase obálky?

26.02.2019 11:11

 

      V posledných dňoch členovia urbáru preberajú zásielky  z Krajského súdu v Žiline. Viacerí nechápu o čo ide. Vysvetlenie je ale  jednoduché. Spolumajiteľstvo bývalých urbarialistov obce Podbiel, pozemkové spoločenstvo a Bc. Pavol Kudzbeľ obaja zastúpení Mgr. Martinom Alušicom /koncipientsku prax tu vykonáva dcéra predsedu  SBÚ/, podali žalobu na opravu zápisu vlastníckeho práva na liste vlastníctva 1105 k.ú. Podbiel. Domáhajú sa, aby sa budova píly sa prepísala z LV 1105 z jednotlivých urbárskych podielnikov na SBU p.s, Podbiel.

      

Takýto krok predsedu urbáru nepotrebuje bližší komentár. Kto a ako hlasuje s hlasmi, ktoré sú zapísané na SBU p.s. Podbiel vedia tí, ktorí sa pravidelne zúčastňujú valných hromád. Pre ostatných je to práve predseda SBÚ.  Žaloba už raz bola zamietnutá a boli potvrdené rozhodnutia správnych orgánov, ktorý ponechali  budovu píly všetkým členom urbáru.

Prečo teda urbárnici bojujú proti urbárnikom a platia za to advokátov? Dôvod sa nedozvieme, pretože veríme, že žaloba skončí v prospech všetkých členov urbáru aj druhý krát.  

 

Možn dôvod prečo zastupuje SBÚ JUDr. Alušic až z Ružomberka:

https://www.sak.sk/blox/cms/sk/sak/adv/konc/proxy/list/formular/rows/630597/link/display/event