Z rokovania tiež poľovníkov

18.02.2019 13:35

Členovia PZ Senková dostali na členskej schôdzi  možnosť uzatvorenia dohody s našim Poľovníckym spolkom ohľadne ďalšej spolupráce týkajúcej sa vykonávania práva poľovníctva, ktorú odmietli. Hoci sme sa o zmierlivé konanie usilovali už v minulosti aj prostredníctvom starostu obce a nadriadených poľovníckych orgánov, išlo o posledný prejav kolegiality z našej strany.

Široká poľovná i nepoľovná verejnosť sa v krátkom čase dozvie čo bolo príčinou  vzniku poľovníckeho spolku v Podbieli ako úplne novej organizácie. Pripomeňme si, že všetci členovia s vytvorením spolku súhlasili, neskôr svoje rozhodnutie zmenili. Čo bolo príčinou sa možno dozvieme skoro.

Načrtneme však, že na členskej schôdzi bol prijatý ako člen združenia M. M., ktorý je dôvodne podozrivý, že v minulosti čmáral proti našim členom hanlivé nápisy po poľovných zariadeniach v revíri Podbiel.  Dodnes sa našim členom neospravedlnil. Takéto správanie je neodpustiteľné  a ak sa nezbaví  obvinenia alebo nenájde v sebe kúsok hanby, nemá v združení čo robiť.

To je však len vrchol ľadovca, jadro je pod hladinou, rovnako závažné  a čoskoro vypláva na povrch.